Basilica di Santa Maria del Popolo

Piazza del Popolo 12

Piazza Popolon aukion reunalla sijaitsee Santa Maria del Popolo -kirkko jossa on esillä mm. kaksi Caravaggion tunnettua maalausta Paavalin kääntymyksestä ja Pietarin ristiinnaulitsemisesta. Kappeleissa on kuitenkin esillä paljon muutakin, monisatavuotinen taide sekä historia levittäytyy täällä vapaasti katseltavaksi. Pinturicchion freskon löydät della Roveren kappelista.

Kyseinen kirkko vilahtaa myös Dan Brownin kirjaan perustuvassa elokuvassa ”Enkelit ja demonit.” Chigi-suvun kappelin kupolista löydät eläinradan merkit, tähdet ja planeetat. Kirjailijan tiedetään taivuttaneen totuutta omaksi edukseen, joten mitä tulee historiallisiin seikkoihin, ei kannata kaikkea aivan pureskelematta niellä.

Kirkon yksityiskohdat ovat jännittäviä luurankoineen sekä muine erikoisuuksineen, vaikkei niiden tekijää tai tarinaa tuntisikaan entuudestaan.

Kirkon ulkoseinässä on vesihana josta juokseva vesi on juotavaa. Vesi Rooman juomahanoissa on kylmää ja raikasta, sekä erittäin kalkkipitoista. Lomalaisen kynnet saavat silminnähden vahvistusta jo parissa viikossa.

nähtävyydet rooma (137)

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Kirkot, Via del Corso