Basilica di Santa Maria Sopra Minerva

Piazza della Minerva 42, Pigna

Minervan löydät noin korttelin päästä Pantheonilta, kirkon edessä on iso aukea ja sillä pieni elefantti kannatellen selässään obeliskia. Tämä on italialaiselta nimeltään ”Obelisco della Minerva”. Veistoksen on suunnitellut Bernini ja sen on veistänyt hänen oppilaansa. Veistoksen obeliski on peräisin alueella sijainneesta Isiksen temppelistä.

Kirkon sisällä huomion nappaa upean sininen katto!

Sisällä alttarin läheisyydestä löytyy Michelangelon veistos ylösnousseesta Kristuksesta. Siinä Jeesus nojailee ristinsä kanssa melko rauhallisin mielin. Tiesitkö muuten, että Michelangelon koko nimi on Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni?

Alttarin oikealta puolelta sijaitsevasta kappelista löytyy suomalaisen käsityön taidonnäyte, puuveistos. ”Suo, kuokka ja Jussi”-henkinen, hyvin vaatimaton teos löytyy kirkon pimeimmästä nurkasta. Tälläisessa ympäristössä se näyttää jopa hieman huvittavalta. Vuonna 1992 kirkolle lahjoitettu Sakari Pykälän teos esittää Pyhää Henrikiä.

Vuonna 1455 kuolleen dominikaanimunkki ja taidemaalari Fra Angelicon kuolinnaamiosta on täällä kuva. Löydät sen kirkon takaosasta, ulos johtavan käytävän lattiasta.

Galileota kuulusteltiin kirkon viereisessä luostarissa. Galileo peruutti ääneen luostarisalissa kirkonvastaiset käsityksensä siitä, että maa kiertäisi aurinkoa.

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Kirkot, Pantheon