Via di S. Bonaventura

Tämä katu ei näy kartassa. Forum Romanumin ollessa maksullista aluetta nykyään, ei mikään viittaa siihen, että tähän suuntaan kannattaisi lähteä. Arco di Titolle ja sen alueelle on niin ikään turvatarkastuksellinen ja maksullinen sisäänpääsy, mutta senkin näkee aidan takaa hienosti kun ottaa muutaman askeleen vasemmalle ja lähtee kiipeämään ylös.

Vastaan tulee mm. rakastavaisten lukkoja ja täältä saa UPEITA iltakuvia. Näkymät Rooman arkeologisten aarteiden yli törmäävät kaukaa kurkistavaan Vittorianoon. Kiireisen päivän jälkeen auringon siivilöimä näkymä yli kaupungin on henkeäsalpaavan kaunis ja rauhoittava.

Tämä kukkula on Palatino-kukkula. Täällä on ollut Farnese-suvun puutarha, ensimmäinen yksityinen kasvitieteellinen puutarha, väittää Wikipedia. Palatinosta pieni osa kuului Barberini-suvulle, siitä merkkinä tällä tiellä portti jonka yläkaaressa pieni keraaminen kuvitus. Vigna Barberina, Barberinien viinitarha. Kuvassa on Pyhä Sebastian, sillä samainen portti vie hänelle omistettuun kirkkoon. Ei sisäänpääsyä.

Pieni tie jatkuu tovin eteenpäin ja kulman takaa tulee vastaan pieni San Bonaventura al Palatino -kirkko. Kirkossa itsessään ei ole niinkään mitään mainittavaa, se on luostarin kirkko Francesco Barberinilta vuodelta 1689. Kirkolle johtavan tien viereisessä seinässä on kioskimaisia koloja joihin on upotettu Via Dolorosa kuvina.

Muiden turistien kaikottua illallisvalmisteluihinsa, varjoisa tie, upeat iltanäkymät ja tietoisuus siitä, että olet löytänyt jotain ”salaista” keskeltä kivikasoja antanevat oivallisen syyn visiittiin.

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Kirkot, Muuta mielenkiintoista, Via dei Fori Imperiali