Campo de’Fiori

Piazza Campo de’ Fiori

Kukkatoriksikin nimetyllä tuoretorilla näet aamuisin paikallisten tekevän hedelmä- ja kasvisostoksiaan. Tuotteet ovat edullisia ja valikoima monipuolinen. Puhumattakaan laadusta, basilika ei maistu Suomessa näin vahvasti, eikä mansikat ole näin makeita. Rucolaa maistellessa tuntuu kuin tutustuisi aivan uudestaan tähän kasviin.

Pienet valmistajat myyvät omia öljyjään, mausteseoksiaan sekä muita turisteja houkuttelevia tuotteita. Torilla myydään nimensä mukaan tietenkin myös kukkia.

Myyntikojut ovat torilla noin klo. 0600-1400. Italialaiseen kulttuuriin ei kuulu pohjoismainen tapa kellonaikojen orjallisesta noudattamisesta, joten huomioithan tämän matkoillasi.

Torin laidalla on useita erilaisia ravintoloita, pubeja ja kahviloita, jotka illalla muuttuvat paikallisten illanistujaispaikoiksi. Aukio on varsinkin kesäilloin kovin meluisa, mikä kannattaa huomioida, jos etsii alueelta hotellia.

Toria vartioi Giordano Brunon tummanpuhuva hahmo. Giordano Bruno (alkujaan Filippo Bruno; 1548 Nola, Italia – 17. helmikuuta 1600 Rooma) oli italialainen filosofi, okkultisti ja tähtitieteilijä, jota katolinen kirkko vainosi hänen kerettiläisten oppiensa takia ja lopulta poltti roviolla Roomassa, sillä Bruno ei halunnut luopua ajatuksistaan.

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Campo de’ Fiori, Piazzat