Chiesa Nuova

Santa Maria in Vallicella (Chiesa Nuova)

Piazza della Chiesa Nuova

Kirkko on sijainniltaan tavallaan enkelten sillan ja Navonan välimaastossa. Tästä ei ole pitkä matka myöskään kissojen aukiolle ja Vatikaaniin. Via del Governo Vecchiolla on lukuisia pieniä putiikkeja, ravintoloita, kahviloita, kirjakauppoja ja mm. ylihinnoilteltuja second hand -shoppeja.

Olen vuosia vieraillut kirkon vieressä ystävieni omistamassa liiketilassa. Ikinä aiemmin en ole kirkkoon kuitenkaan astunut, vaikka kyse ei ainakaan ole siitä etteikö kirkkoa olisi huomannut. Viime reissullani vihdoinkin sisään ajauduttuani sain kuulokkeet korvilleni ja ryhdyin kuuntelemaan opastusta.

Kirkon historiasta kertovan äänitteen taustalla soi harras musiikki ja ääni opasti siirtymään milloin mihinkin kohtaan. Pian kuitenkin havahduin tönimiseen, kirkon vaksi oli sitä mieltä ettei pikkuiseen kappeliin sovikaan mennä. Väistin ja vaksi kantoi oviaukon eteen penkin. Jäin penkin taakse kuuntelemaan äänitettä ja vaksi palasi tönimään. Ilmeisesti yksi polvipenkki ei ollut tarpeeksi, mies vihapuhisten raahasi toisen vielä varmuuden vuoksi paikalle.

Äänitettä seuraten siirryin kirkon kupolia tarkastelemaan ja vaksin mielestä sekin oli väärin. Taas tönäisy ja pian setä raahasikin messinkisiä tolppia ja punaista köyttä eristääkseen paikan jossa hyppelehdin vaksia karkuun milloin mihinkin suuntaan…

En muista itse äänitteestä kyllä mitään, mutta tulipahan käytyä. Käy sinäkin vihaisen vaksin kirkossa! 😀

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Kirkot