Fontana dei Libri

Via degli Staderari 4

Vuonna 1925 Rooman ”Antiikin ja taiteen” virasto (en osaa suomentaa oikein tätä, pahoitteluni!) päätti osoittaa kymmenelle kaupungiosalle omat aluetta symbolisoivat suihkulähteensä. Fontana dei Libri on travertiinista veistetty suihkulähde, Lombardin teos vuodelta 1927. Sant’Eustachion kaupunginosaa symboloi peuranpää.

Pallot ovat Medicien perheen symboli ja kirjat viittaavat antiikin yliopistoon. Suihkulähde sijaitsee Palazzo Madaman sivuseinällä, palatsissa sijaitsee nykyään valtion arkisto. Suihkulähteen keskiosaan on kaiverrettu kaupunginosan numero, jonka kuuluisi olla täällä kahdeksan, mutta suihkulähteessä seisoo nelonen.

Suihkulähteen kaaren yllä lukee SPQR, Rooman kaupungin symboli joka juontaa juurensa latinankielisistä sanoista Senātus Populusque Rōmānus, Rooman senaatti ja kansaKirjainyhdistelmän näkee joka puolella, niin kaivonkansissa kuin ihmisten tatuoinneissakin. Allekirjoittaneella se on tatuoitu ranteeseen.

Peuranpään löydät myös alueella sijaitsevasta kuuluisasta Sant’Eustachio Il Caffè – kahvilasta. Kahvilan makean cappuccinon salaisuus perustuu, toki hyvään kahviin, mutta myös valmiiksi kahviin sekoitettavaan sokeriin. Jos et halua sokeria, pyydä baristalta ”Senza zucchero, per favore.

libri1

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Pantheon, Suihkulähteet