Oppaasta

13567180_1073151279432286_4322803459795963141_n

 

”Maailmassa on vain yksi Rooma, ja täällä minä olen kuin kala vedessä ja uin pinnalla kuin tykinkuula elohopeassa, vaikka se missä tahansa muussa nesteessä painuu pohjaan.”

J.W. Goethe
Italian matka päiväkirjoineen

Rooma, ikuinen kaupunki, jonka tutkimiseen ei yksi ihmisikä riitä. Toivon kuitenkin tämän oppaan antavan sinulle hyödyllisen koosteen maksuttomista nähtävyyksistä tuossa itselleni niin rakkaassa kaupungissa. Opas on vielä epätäydellinen kuten kirjoittajansakin. Eikä Rooman tutkimiseen ja siitä kertomiseen yksi ihmisikä riittäisikään. Uusien nähtävyyksien lisäksi opettelen entistä parempia tapoja kirjoittaa ja suorittaa historiaan sekä muihin yksityiskohtiin liittyvää faktantarkistusta.

Opasta ja karttaa Rooman maksuttomista nähtävyyksistä päivitän minä, Iltalehden matkabloggaaja Milja Köpsi. Iltalehden blogistani löydät juttuja Padovasta, Apuliasta, Firenzestä, Roomasta ja Villa Lantesta sekä tietenkin muihin maihin tekemistäni matkoista.

Muutama huomio

Käytän oppaassa italiankielisiä nimiä, helpottaa suunnistamista Roomassa sekä mahdollista avunpyytämistä.

Huomaathan tarkistaa esim. aukioloajat oman matkasi ajankohtana, tiedot oppaassa ovat kirjoitushetkellä. Pyrin kuitenkin kirjoittamaan nähtävyyksistä jotka ovat ulkoilmassa tai auki suurimman osan päivästä.

Välttelen tarkoituksella ravintolasuosituksia sillä en voi taata, että vuoden päästä kirjoitushetkellä mainitun ravintolan taso olisi sama. Tulen mainitsemaan jatkossa muutamat suosikeistani joissa olen vuosia jo käynyt, mutta jätän vastuun tämänkaltaisista päätöksistä kuitenkin lukijalle.

Aiemmin Rooma-aiheinen blogini kulki nimellä Mama Caffè ja tämä saattaa näkyä vielä joidenkin kuvien vesileimoissa.

Kärsin pienestä lukihäiriöstä joka joskus sotkee oikeinkirjoittamista. Mieluusti otan kirjoitusvirheistä palautetta.

Faktan tarkistuksessa käytän apuna seuraavia teoksia:

  • Amanda Claridge / Rome: An Oxford Archaeological Guide
  • Filippo Coarelli / Rome and Environs: An Archaelogical guide
  • Mauro Lucentini / The Rome Guide: Step by Step Through History’s Greatest City

Kiitos kuuluu

Äidilleni jonka tutustutti minut Roomaan ja on avustanut minua taloudellisesti matkoillani. Suurin kiitos kuuluu nimettömäksi jäävälle ystävälleni joka on enemmän tai vähemmän kärsivällisesti näyttänyt Rooman parhaita ja pahimpia paikkoja, sekä korjannut asiavirheitäni ja opettanut minulle faktatietoa. Kiitos kuuluu myös muille ystävilleni avusta, sekä pitkämielisyydestä oppaan rakentamisen kanssa.

Iso kiitos kuuluu Marja-Liisa Polkusen Rooma-oppaalle josta sain lisäkimmoketta tähän harrastukseen. Rakkain kiitos kuuluu Roni Tammiselle joka on auttanut valokuvien kanssa ottamalla ne parhaat ja opettamalla minua kärsivällisesti kuvaamisen saloihin. Wannado Oy:n superassarit ovat tehneet sivujen ulkoasun ja hoitaneet koodaamisen. Mieluusti välitän yhteystietoja halukkaille.

Buon viaggio! Milja


Mikäli haluat antaa palautetta tai rakentavia kehitysehdotuksia sisällöstä ja sivun toiminnoista, vastaanotan niitä mielelläni! Laita meiliä tulemaan osoitteeseen miljakopsi@gmail.com

Yhteistyössä:
admin-ajax  nikon_logo-svg  wannado

 

Kuvien luvaton käyttö ja linkittäminen on kielletty. Mikäli haluat ostaa kuviin käyttöoikeuksia, ota yhteyttä sähköpostitse opasroomaan@gmail.com

Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s owner is strictly prohibited. Images may not be copied, printed or otherwise disseminated without express written permission of Köpsi. If needed contact opasroomaan@gmail.com