Piazza Popolo

Piazza Popolo on aukio joka päättää Rooman suurimman ostoskadun, Via del Corson. Toisessa päässä katua on Piazza Venezia ja kermakakuksikin nimetty Vittorio Emanuele II:n monumentti. Kadun pituus on noin 1,5 kilometriä.

Aukion reunalla sijaitsee Santa Maria del Popolo -kirkko jossa on upea kokoelma mm. Berninin, Caravaggion, Bramanten ja Raphaelin töitä. Kyseinen kirkko vilahtaa myös Dan Brownin kirjaan perustuvassa elokuvassa ”Enkelit ja demonit.”

Samaisessa elokuvassa vilahtaa torin reunalla myös kaksoiskirkoiksi kutsutut Santa Maria dei Miracoli ja Santa Maria in Montesanto.

Aukion keskellä on egyptiläinen Heliopolikselta peräisin oleva Ramses II:n obeliski, joka tunnetaan nimellä Obelisco Flaminio. Jalustansa kanssa 36 metriä korkea obeliski pystytettiin aukiolle vuonna 1599. Obeliskia ympäröi suihkulähde nimeltä Fontana dell’Obelisco jossa on neljä leijonaa.

Aukion päättävä portti on Porta del Popolo, toisella puolella avautuu Piazzale Flaminio. Portin yläosaa koristaa Chigi-suvun vaakuna, tähti ja kuusi vuorta päällekkäin. Sivuportit on lisätty myöhemmin. Itse portti on rakennettu 1583. Portista on saapunut juhlallisesti kaupunkiin myös Ruotsin ja Suomen kruunusta luopunut kuningatar Kristiina vuonna 1655. Kristiina kääntyi katolilaiseksi Roomassa.

dsc_1068

Hälinästä pois

Aukion reunalta pääset nousemaan Pincion näköalatasanteelle sekä puistoon. Pincion puistoalueen jälkeen aukeaa Villa Borghesen alue.. Lue lisää..

dsc_1073

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Piazzat, Via del Corso