Pigneto

Pigneto on roomalainen asuinalue, lähiö. Jos asunnonvuokraus pidemmällä lomalla kiinnostaa, tämä on siihen hyvää aluetta. Ei parveilevia turisteja, hyvä paikallinen meno, siistiä jne. Via del Pigneton varrella useita ravintoloita, kahviloita sekä myyntikojuja päivisin.

Ylläolevassa kartassa on merkattuna löytämäni muraalit.

Pigneton metroasema, Metro C, vielä rakennusvaiheessa mutta jotkin metroasemat kirjoitushetkellä avattu kuten Pigneto, Lodi ja Malatesta (ja siitä kauemmas syrjäkylille).

Jos nämä muraalit ja muut Pigneton alueen fiilistelyt kiinnostavat, ehdottaisin kulkureitiksi seuraavaa

San Giovannista metrolla Malatestaan, sieltä Via Antonio Tempestan muraalien kautta kävelyä Pigneton metrolle päin. Vaihtoehtoisesti ratikoilla 5 tai 14 Terminiltä.

Metron lähellä kaksi muraalia ja Circonvallazione Casilinan ylittämällä, Via del Pignetoa pitkin tutustumista muuhun alueeseen. Kadulla paljon kahviloita, torimyyjät, ravintoloita, sekä useita street artistien pienempiä, mutta mielenkiintoisia töitä.

Kotiinpaluu

Via Prenestinalta voi hypätä ratikoiden 5 ja 14 kyytiin ja palata kaupunkiin Terminille..

..tai vaihtoehtoisesti voi jatkaa kävellen San Giovanniin kirkkojen (Scala Santa, Lateraanikirkko, Gerusalemme) luo. Täältä taas on lyhyt matka Santa Maria Maggiorelle ja tielle, joka vie alas Via dei Fori Imperialille ja ylämäessä vastaan tulee taas Termini.

Via Antonio Tempesta 215, Dulk

Aivan tien vieressä. Artistina espanjalainen Dulk. Dulk on graafinen suunnittelija ja kuvittaja jolla on hyvin tunnistettava, surrealistinen käsiala töissään. Söpöt hahmot pitävät sisällään milloin mitäkin yksityiskohtia.

Dulk Facebook

dsc_2021

Video panda syntymisestä <3

Via Bartolomeo Perestrello, ETNIK

Edellistä vastapäätä. ETNIK, oikealta nimeltään Alessandro Battisti, ruotsalais-italialainen artisti (syntynyt Tukholmassa).

ETNIK omat nettisivut

ETNIK Facebook

dsc_2024

Via Bartolomeo D’Alviano 65, M-City

Rosti-ravintolan sisäpihalla. Artistina M-City, oikealta nimeltään Mariusz Waras. Puolalainen kaveri, syntynyt Gdyniassa 1978. Kyseinen muraali on tehty yhteistyössä Galleria Varsin kanssa vuonna 2014 kolmessa päivässä.

M-City omat nettisivut

Stencilcity Instagram

Stencilcity Facebook

mural pigneto

Via Fortebraccio, Never 2501

Jacopo Ceccarelli, taiteilijanimeltään Never 2501, artisti Milanosta. Tämä työ tehty 2015.  Saman taiteilijan toinen työ löytyy läheltä, osoitteesta Via Luigi Filippo de Magistris 20. Missasin tämän kuvaamisen puutteellisen taustatyöskentelyn takia ja nyt harmittaa ihan älyttömästi 🙁

Never 2501 omat nettisivut

Never 2501 Instagram

Never 2501 Facebookissa

dsc_2003

Ja vielä pari bongausta Pigneton kaduilta, näitä olisi ollut vaikka kuinka paljon mutta aika valitettavasti kävi vähiin ja tuli käveltyä kymmenisen kilometriä lyhyessä ajassa osoitteita hakiessani. Ensi kerralla sitten paremmin ja määrätietoisemmin!

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Kävelyretket, Street Art