Porta Portese

Kun kerroin ostavani alusvaatteeni epäseksikkäästi Porta Portesen -kirpputorilta kerran vuodessa, Piemonten kukkuloilla -blogin Johanna sanoi, että ”Canellin tori on mun Victoria`s Secret”. Oltiin samalla aaltopituudella, tädit shoppailee edullisesti ja kaiken mahdollisen samasta paikasta.

Porta Portesesta puhuttaessa ”kirpputori ” on sikäli virheellinen nimitys, sillä täällä  myydään vähemmän käytettyä tavaraa, eikä myyjinä ole yksityishenkilöt. Ulkoilmamarket lienee sopivampi nimitys. Alue on valtava. Kojuja on kymmenittäin ja täällä tulee aamulenkkinä tallusteltua muutama kilometri huomaamattaan. Olitpa sitten päiväpeittoa, eilen varastettua kameraasi, alusvaatteita, armeijan käytettyjä takkeja, minkkiturkkeja, espressopannuja, lasten vaatteita, kenkiä tai eläintarvikkeita vailla, täältä saat edullisesti kaiken mukaasi.

Jätä turhat laukut pois ja pidä huoli, että tiedät missä rahasi ovat. Pankki- ja luottokortit eivät luonnollisestikaan käy täällä. Varaudu kolikoilla ja pienilllä seteleillä. Alueella on muutama kahvila joissa voit piipahtaa kahvikupposta vastaan biopaussilla.

Keskustasta Trasteveressa sijaitsevalle sunnuntaikirppikselle pääset kissojen aukiolta tai kermakakun (Piazza Venezialta) hyppäämällä kasin ratikan kyytiin. Lippujen ostamisesta voit lukea täältä. Karttaan on merkitty kohdat joista pääset kätevimmin sisään alueelle.

Happy shopping!

(Tässä muutamia kännykkäkuvia alueelta. Ison kameran raahaaminen tungoksessa on sen verran kurjaa, että näillä mennään nyt toistaiseksi!)

Ratikkapysäkin kohdalla, tien toisella puolella on Via Ugo Bassilla artisti David ”Diavu” Vecchiaton teos sarjasta ”Popstairs”. Portaisiin on maalattu Elena Sofia Ricci.

popstairs sstreet art roma via ugo bassi

 

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Muuta mielenkiintoista, Street Art, Tapahtumat, Trastevere