Sää Roomassa

Rooma on siitä kiitollinen kohde, että alle neljän tunnin päässä sateisesta ja harmaasta Suomesta paistaa aurinko. Eihän se nyt aina siellä paista, mutta sää on hieman lempeämpi italialaisille kuin meille suomalaisille. Aurinkorasva mukaan! Aurinkorasvaa voi kyllä suositella suomalaiselle läpi vuoden keskitalvea lukuunottamatta..

Kevät Roomassa

Maaliskuussa alkaa yleensä Roomassa suomalaisten kesä. Paikalliset kulkevat toppatakeissaan hytisemässä vielä toukokuussakin (vaatetus kalenterin, ei sään mukaan 😀 ) kun turistit pyörivät tontilla sandaaleissaan. Huhti-toukokuussa Rooma on vehreimmillään ja ruusutarhakin täydessä kukoistuksessaan. Hyvin suosittua matkailukautta, et valitettavasti ole ainoa turisti keväisessä Roomassa. Illat voivat olla vielä viileitä joten kevyt takki ja neule mukaan, vilukissoille sukkahousut.

Kesä Roomassa

Kesä-elokuu ovat kuumia kuukausia ja hyvin hikisiä. Kosteusprosentti lähenee sataa, eikä mereltä vilvoittavat tuulet yletä kaupunkiin saakka. En itse enää näinä myöhäisimpinä vuosinani ole yksinkertaisesti pystynyt olemaan kesäisin Roomassa, polttavan kuuma aurinko kärventää ja hikisen märkä aalto iskee asunnon etuovella vastaan kuin muuri. Toiset tykkää!

Aurinko paistaa tauotta muutamia ukkosmyrskyjä lukuunottamatta ja paikalliset mummutkin kupsahtelevat. Kaupunki jakaakin säästä kesäisin varoituksia juuri tästä syystä. Jos nyt jostain syystä kuitenkin lähdet tällöin Roomaan niin ota Suomesta aurinkorasvat mukaan, suomalaiselle olmille sopivia runsaamman aurinkokertoimien rasvoja on vaikea löytää ja hinnat ovat tietenkin hinattu korkealle. Ja se hattu, lierihattu, kalastajanlakki, lippalakki, ihan mikä vaan hattu päähän. Aurinkolasit, ei sellaiset markan lasit, vaan ihan oikeat säteilyltä suojaavat aurinkolasit ovat myös ehdoton juttu.

Muista juoda vettä runsaasti! Nauti kylmästä, raikkaasta ja ilmaisesta lähdevedestä huoletta!

Syksy Roomassa

Syys-lokakuussa, jopa marraskuussakin on vielä suomalaisten kesä. Roomalaiset ovat jo siirtyneet takaisin sinisiin toppatakkeihinsa kun meikäturistit riisuvat vaatekerroksiaan auringon alla. Illat ovat taas kylmempiä ja asunnot vetoisia joten takki ja neule mukaan. Ruuhkaisen kevätloman sijaan voinkin lämpimästi suositella syyslomaa Roomassa!

Rooman talvi

Talvi on selkeästi leudompi eikä lunta sada samalla lailla kuin meillä. Vesisateita, räntää, satunnaista lumisadetta, mutta muutoin sää lienee verrattavissa kylmään syksyymme. Roomassa ei vaan ole niin pimeää kuin meillä marraskuussa. Asunnot ovat kosteita, eikä lämmitystä ole suunnniteltu suomalaisen kodin tapaan. Kylmät kivilattiat myös huutavat villasukkia tai sisätossuja kavereikseen. Kerrospukeutuminen on hyvä valinta.

Säätiedotteet

Paikallisia säätiedotuksia voit googlettaa sanaparilla ”meteo roma”. Kirjoitushetkellä 11.12.2016 Roomassa näyttää olevan 11-15 astetta lämmintä tulevalla viikolla.