Tunnetuimmat nähtävyydet

Omassa Rooma-innostuksessani olen etsinyt tähän oppaaseen ns. uusia ja erilaisia kohteita. Katutaidetta, tärkeitä taideaarteita kirkoista, pieniä erikoisuuksia sekä tehnyt vain ylimalkaiset maininnat aiemmin niistä yleisimmistä nähtävyyksistä. Kun itse on nähnyt Colosseumin ekan kerran jo 15 vuotta sitten ja toistuvasti sen jälkeen, ei niistä osaa ehkä innostua enää samalla tavalla kuin ensikertalainen. Ja miten tyhmästi olenkaan tehnyt kun olen aliarvioinut ensikertalaisen innostusta! Hyvitelläkseni lukijoitani koostin tähän karttasivuun Rooman tunnetuimmat nähtävyydet.

Valitettavasti nämä kaikki ovat kissojen aukiota lukuunottamatta myös Rooman ruuhkaisimpia nähtävyyksiä. Vaikka varmasti jokaisen turistin listalla on näitä MUST SEE-kohteita, kehotan lempeästi kaikki tutustumaan Roomaan myös sen listauksen ulkopuolelta. Rooma antaa parastaan myös ruuhkattomissa nähtävyyksissä ja maailman parasta gelatoa saa myös niissä syrjäkujien jäätelöbaareissa.

Kartasta näet helposti etäisyyksiä ja sitä voi lähentää sekä loitontaa. Karttamerkkiä klikkaamalla näet kuvan, nimen sekä osoitteen. Alla olevasta listauksesta nimeä klikkaamalla pääset nähtävyyttä käsittelevään postaukseen.

Fontana di Trevi

Rooman suurin ja tunnetuin suihkulähde. Suihkulähteen restaurointi saatiin päätökseen vuonna 2016 ja se tuli maksamaan sponsorilleen Fendille noin kaksi miljoonaa euroa.

fontana di trevi rooman suihkulahteet

Pantheon

Rooman kiehtovin ja tunnetuin kirkko. Just se missä on iso reikä katossa. Siksi se niin mielenkiintoinen taitaa ollakin. Ensimmäistä kertaa Pantheonille saapuessasi tule Via del Pantheonin kautta, rakennus on tuolloin kauneimmillaan kurkistaessaan pikkuhiljaa kulman takaa.

La Casa Del Caffè Tazza D’oro Via degli Orfani 84, aivan aukion laidalla tarjoilee hyvää kahvia.

Vatikaani ja Pietarinkirkko

Valtio valtion sisällä, pyhiä miehiä vilisee. Kerää koko sarja bongaamalla erilaisia nunnia ja munkkeja. Varaudu jonottamaan Pietarinkirkkoon ja muista, että sisään päästäksesi sinun on peitettävä olkapäät ja polvet.

Espanjalaiset portaat

Täällä voit lepuuttaa jalkojasi satojen muidenkin turistien kanssa kun shoppailu alkaa väsyttämään. Huomioithan, että espanjalaiset portaat on vasta äskettäin restauroitu isolla rahalla. Portailla syöminen ja juominen on sakon uhalla kielletty ja tällä kertaa sakkoja jaetaan ihan aikuisten oikeasti.

Tiesitkö, että vesi aukiolla olevassa suihkulähteessä on juomakelpoista?

Totuuden suu

Käsi suun sisään ja mikäli lasket luikuria vastatessasi kumppanisi kysymykseen, menetät kätesi antiikin aikaiselle kaivonkannelle. Vierailethan samalla Santa Maria in Cosmedinin kirkossa ihastelemassa Pyhän Valentinuksen pääkalloa sekä upeaa kosmaattista lattiaa!

rooman nähtävyydet valentinuksen kallo

Colosseum

No kyllähän nyt kaikki Colosseumin tietää!? Rooman kaupunki on kieltänyt Colosseumin lähistöllä parveilevien ”gladiaattoreiden” toiminnan, joten älä ota yhteiskuvaa heidän kanssaan.

Piazza Navona

Lisää turisteja ja krääsäkauppiaita. Mutta myös illan hämärtyessä tangotanssijoita sekä upeaa valaistusta. Siirry muutama kortteli sivuun ja piipahda pizzalle osoitteessa Via del Teatro Pace 44. Navona Notte tarjoilee hyvää pizzaa ja edullista pastaa.

Vittorio Emanuele II:n muistomerkki

Tämä laitoshan ei jää keltään näkemättä, sillä eihän keskellä kaupunkia töröttävää kermakakkua voi olla huomaamatta! Mutta mitäs jos ajaisitkin hissillä muistomerkin kattoterassille, miltä Rooman keskusta sitten näyttäisi?

näkymä yli rooman marcelluksen teatteri

Kissojen aukio

Mitä olisi Rooma ilman kissoja! Gatti di Roma! Tiesitkö että Julius Cesar sai surmansa tällä samaisella paikalla?

Kyllähän nämä nyt on nähtävä, mutta älä unohda kurkistella matkallasi sivukujille ja ennenkaikkea, muista aina eksyä, anna uteliaisuuden viedä ja kurkistele välillä korkeuksiinkin.

Onko ehkä kuitenkin street art kiinnostavampaa? Tai herättääkö sanat ”Rooman kaunein hautausmaa” uteliaisuutta?

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Turistille