Villa Borghese & Pincio

Puistoalueille tullaan lepäämään, leikkimään, pussailemaan ja lenkkeilemään.. aikaa viettämään ja kuluttamaan. Voit vuokrata rullaluistimia, polkupyöriä ja kaikenmaailman vekottimia. Puistoalueelle mahtuu hälinää ja salaisia sopukoita vierekkäin. Kahviloita ja hyvät opastukset löytyy sekä Pincion puoleisesta rinteestä vessatkin.

dsc_1088

Pincio

Pincion kukkula näköalatasanteineen on Piazza Popolon kyljessä.

Tästä ylös..

dsc_1073

Puistoalueella on pönöttäviä rintakuvia ja jopa vesikello 1800-luvulta.

Villa Borghese

Nämä kaksi puistoaluetta erottaa toisistaan autotie.

Villa Borghesen ympärysmitta on kuutisen kilometriä ja se on 1600-luvulta. Borghesen suvulta alue siirtyi Italian valtiolle ja siitä tehtiin yleinen puisto. Entiseen puutarhaan istutettiin uusia puita ja rakennettiin jopa tekojärvi piskuisine temppeleineen. Temppelin patsas esittää lääkintätaidon jumalaa Aesculapiusta. Pienoisjärvellä voi vuokrata veneen mikäli pieni romanttinen soutuhetki kiinnostaa.

Borghesen läpi kulkiessaan löytää eläintarhan, Bioparcon, Eläintieteen museon, Galleria ja Museo Borghesen, Pietro Canonican museon ja Piazza di Sienan jolla järjestetään hevosnäyttelyitä sekä kilpailuja. Taiteilija Raffaellon pienen kesähuvilan. Varmasti muutakin on, täytyy ottaa ihan tehtäväksi koluta koko alue metri kerrallaan läpi!

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan: Puistot ja näköalatasanteet, Via del Corso